Geplaatst op 12 mei 2022

“Ik vind het heerlijk om in de bouw te werken! Ik houd van de no-nonsense cultuur”

“Ik vind het heerlijk om in de bouw te werken! Ik houd van de no-nonsense cultuur”, roept Daniëlla Haan, servicecoördinator Janssen de Jong OnderhoudPlus, enthousiast. Voordat Daniëlla in de bouwbranche terechtkwam, heeft ze onder meer gewerkt in de reiswereld en de medische wereld. “Toen ik bij een bouwbedrijf ging werken, viel me direct de ‘Gemütlichkeit’ op. Ik ben niet meer van plan om uit de bouwwereld te stappen!”

“Er zijn natuurlijk ook genoeg functies in de bouw waarvoor je geen hamer in de hand hoeft te hebben!”

Geen achtergrond in de bouwbranche

Je bent opgeleid voor een functie in de reisbranche en had dus geen kennis van de bouwbranche. Hoe ging dat?

“Ik heb van begin af aan duidelijk in gesprekken aangegeven dat ik collega’s in de buitendienst nodig heb voor de kennis van bouwkundige zaken. Als zij me de juiste informatie aanleveren, kan ik de benodigde materialen bestellen en afspraken inplannen. Zo zie je maar dat een achtergrond in de bouw niet per se noodzakelijk is om in deze branche te werken. Er zijn natuurlijk ook genoeg functies in de bouw waarvoor je geen hamer in de hand hoeft te hebben”, lacht Daniëlla.

“Als vrouw in de bouw kun je een verschil maken. De vrouwelijke kijk op bepaalde zaken kan erg fijn zijn voor een opdrachtgever, maar ook voor collega’s.

Positieve invloed

Waarom zouden meer vrouwen voor een baan in de bouwbranche moeten kiezen?

“Als vrouw in de bouw kun je een verschil maken. De vrouwelijke kijk op bepaalde zaken kan erg fijn zijn voor een opdrachtgever, maar ook voor collega’s. Vrouwen zijn doorgaans empathischer waardoor er meer ruimte is om zaken bespreekbaar te maken. Je moet niet op je mondje gevallen zijn en voor jezelf op durven komen. Maar naar mijn idee heeft het een positieve invloed op de werksfeer en de omgang met elkaar om een mix van mannen en vrouwen in dienst te hebben. Mannen onder elkaar gaan soms toch net wat grover met elkaar om. Ik weet me goed staande te houden tussen de mannen en de sfeer is echt top! Ik voel me hier helemaal thuis!”