Geplaatst op 03 november 2021

Kurt Verbist, Cluster Directeur Janssen de Jong Curaçao & Bonaire.

“Met de komst van deze 3D betonprinter willen we vooruitlopen op het gebied van bouwinnovatie in de regio, waarbij we betaalbaar en modern wonen mogelijk maken voor de bevolking.”

– Kurt Verbist, Cluster Directeur Janssen de Jong Curaçao & Bonaire.

3D Betonprinter op Curaçao

Automatisering

Niet alleen op Curaçao, maar ook wereldwijd is het huizentekort een steeds serieuzer probleem. Landen over de hele wereld worden geconfronteerd met huisvestingscrisis, enorm tekort aan woningen voor de groeiende bevolking en stijgende bouwkosten in de traditionele bouw. Waar traditionele bouwoplossingen complex en tijdrovend zijn, biedt 3D-printen oplossingen om complexe vormen te ontwikkelen. Bouwprocessen worden geautomatiseerd om hiermee kosten en tijd te besparen bij de constructie van verschillende projecten en producten.

Geprinte vorm met

Sneller, duurzamer en goedkoper

Met het 3D-printen van beton kunnen huizen, straatmeubilair, artificieel reef en nog veel meer ontwerpen gerealiseerd worden. Deze techniek is een van de grootste innovatieve methoden in de sector die nieuwe oplossingen biedt die traditionele bouwmethoden niet kunnen bereiken. Sinds 2013 ontwikkelt het Nederlandse technologiebedrijf CyBe 3D betonprinters en past het deze technologie toe om de bouwsector te herdefiniëren. Wereldwijd is CyBe actief met de verkoop van 3D betonprinters. In Nederland werkt het bedrijf zelf als hoofdaannemer.