Geplaatst op 20 oktober 2020

Betrokkenheid

Natuurlijk komt de corona-crisis aan bod zodra we aan tafel zitten en uiteraard kwam die ook voor de kersverse bestuursvoorzitter als een onplezierige verrassing. Maar vrijwel direct constateerde hij dat er binnen de organisatie volop loyaliteit en flexibiliteit bestaat. “In alle lagen van het bedrijf zag ik volop betrokkenheid om ook onder deze bijzondere omstandigheden maximaal te presteren. Ook bleek al snel dat de overheid er alles aan deed om onze branche te steunen met zoveel mogelijk tolerantie binnen de limieten die van kracht waren. Voor mij betekent deze crisis vooral een extra uitdaging en die ga ik niet uit de weg.”

Samen

“Als bestuursvoorzitter ben je geen ‘allesweter’ maar veel meer een coach die het beste uit zijn team wilt halen. Wat dat betreft zie ik overeenkomsten met de voetbalsport”. Dan, lachend: “ja, als Rotterdammer ben ik fan van Feyenoord waar Advocaat liet zien wat ik bedoel. Maar het geldt nèt zo goed voor een grote onderneming als de onze: het is mensenwerk en het succes hangt daar vanaf. Klanttevredenheid bereik je alleen met samenwerking en daarvoor gelden bepaalde kernwaarden binnen JAJO. Onze slogan is dan ook: ‘Wij doen zaken met Lef door Samen Oplossingsgericht uitdagingen aan te gaan’. Ik ben ervan overtuigd dat je dan succesvol voorop blijft lopen. Persoonlijk heb ik ook altijd de overtuiging gehad dat succes en geluk voor een groot deel in je eigen handen ligt. Dat je jezelf geen plafonds moet opleggen. Een van mijn belangrijkste levensmotto’s is daarom: als je echt wilt, kun je de wereld veranderen, mits je het sámen doet.”

Team DutchSail – Janssen de Jong

Als zeiler en kitesurfer is het niet verwonderlijk dat Van der Mark met JAJO als sponsor in zee is gegaan met Team DutchSail voor deelname aan de Youth America’s Cup 2021. Deze oceaan race voor jonge zeilers/zeilsters zou 8 maart 2021 van start gaan in Auckland, Nieuw-Zeeland. Echter, nauwelijks twee dagen na ons gesprek waarin Ivo van der Mark vol enthousiasme vertelde over dit sponsor project, werd door de organisatie bekend gemaakt dat de race is gecanceld op last van de Nieuw-Zeelandse overheid. Desalniettemin is de gloednieuwe foil zeilboot 3 september officieel te water gelaten in Muiden en bij het ter perse gaan van deze editie wordt in overleg met Team DutchSail – Janssen de Jong aan alternatieven gewerkt om de boot en haar bemanning in te zetten bij andere evenementen.

Bron: Brabant Business Media
Fotografie: Peter van Hout, Woods Fotografie