Geplaatst op 16 juni 2021

Stedelijke architectuur

René Steman, projectdirecteur Hart van de Waalsprong: “Als bewoners en bezoekers van Hart van de Waalsprong straks via de Graaf Alardsingel naar huis of het winkelcentrum gaan, zien zij de door Janssen de Jong Bouw gerealiseerde bebouwing. Een divers woningaanbod in een stedelijke architectuur waarmee het gezellige stadje vorm krijgt dat Hart van de Waalsprong gaat worden. Ik heb er alle vertrouwen in dat Janssen de Jong Bouw tijdens het bouwproces en met het resultaat gaat zorgen voor tevreden toekomstige bewoners.”

Goede samenwerking

Louis Camps, Algemeen Directeur Cluster Wonen van Janssen de Jong Groep: “Hart van de Waalsprong is een project waarin we kunnen laten zien wat we als Janssen de Jong Bouw in huis hebben. Een goed bouwproces draait om vertrouwen, transparantie en goede communicatie. Door op een dergelijke manier samen te werken wordt het mogelijk om de essentie van Janssen de Jong Bouw, ‘Let’s build happiness’ te creëren. Ik ben trots op hoe de samenwerking met Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong en ons zusterbedrijf Hercuton in deze bijzondere tijd is verlopen. ”

Duurzaam parkeerhuis

Het parkeerhuis, dat Hercuton voor haar rekening neemt, wordt een transparant en licht gebouw waar men veilig en prettig kan parkeren. Het parkeerhuis heeft een oppervlakte van circa 9.500 m² en biedt plaats aan 306 auto’s. Het wordt zichtbaar duurzaam gebouwd met onder andere een bijzondere pergola met daarop circa 2.200 m² aan PV panelen. Hiermee wordt in de elektriciteit van circa 150 huishoudens voorzien.

Hart van de Waalsprong: divers en energieneutraal wonen en winkelen

Hart van de Waalsprong is een gebiedsontwikkeling van gebieds- en vastgoedontwikkelaar VanWonen en gebiedsontwikkelaar AM. Het plangebied omvat in totaal zes hectare en biedt ruimte aan 11.900 m² aan centrumfuncties en 500 woningen. Deze worden verdeeld over zeven blokken. De 280 koopwoningen en 220 huurwoningen, waarvan 101 sociale huur en 119 vrije sector huurwoningen, liggen verspreid in de wijk. Ontmoeting is het centrale thema bij de stedenbouwkundige opzet van het centrumgebied. Dat is mogelijk op het centrale plein maar ook in de verschillende ‘pocketparken’ met uiteenlopende recreatiemogelijkheden. De ambitie om hier het eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland te maken wordt zichtbaar in de zonnepanelen en zonnepergola’s, alsmede in de innovatieve wadi’s, openbare tuinen, groene daken en waterpartijen. Verder is er sprake van duurzame mobiliteitsoplossingen. De gezamenlijke elektrische auto’s van We Drive Solar slaan energie op die eventueel ‘s avonds weer gebruikt kan worden. De inwoners kunnen van deze mobiliteitsoplossing gebruik maken.