Geplaatst op 21 maart 2024

Bij JAJO streven we naar waardecreatie voor al onze stakeholders. We verwachten dan ook van onze opdrachtnemers en (toe)leveranciers dat ook zij duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan. Daarom introduceerden we de “ESG Gedragscode voor Opdrachtnemers“. Deze vormt een integraal onderdeel van ons duurzaam bouwen beleid.

Wat is ESG?

ESG staat voor Environmental, Social en Governance. Dit meet de impact van een bedrijf op de samenleving en het milieu. Bij JAJO spelen thema’s als de beschikbaarheid van grondstoffen, gezondheid en welzijn, energieverbruik, milieu, het klimaat, veiligheid en goed werkgeverschap een grote rol in onze ambities. Door het elke dag weer een beetje beter te doen, dragen wij bij aan een leefbare, duurzame en betaalbare toekomst. Voor onszelf, onze kinderen en kleinkinderen.

Wij kijken in onze bedrijfsvoering niet alleen naar economische winst, maar ook naar maatschappelijke winst. Naar de impact die wij met onze werkzaamheden op de aarde hebben. Om dit meetbaar te maken, hanteren wij drie centrale factoren: Milieu, Maatschappij en Beleid. Oftewel: Environmental, Social en Governance (ESG).

Samen werken aan een duurzamere toekomst

Een duurzame toekomst kunnen we alleen samen bereiken. Daarom vragen we opdrachtnemers en (toe)leveranciers hieraan bij te dragen. Duurzame prestaties wegen steeds zwaarder mee in de selectie en beoordeling van onze (toe)leveranciers en opdrachtnemers. Het begrijpen en gebruiken van onze ESG-ambitie is hierin een belangrijk criterium.

Voldoen aan onze eisen

JAJO en haar dochterondernemingen sturen gefaseerd de ESG-Gedragscode voor Opdrachtnemers als onderdeel van onze voorwaarden mee met alle offerteaanvragen en contracten. Voldoet jouw organisatie nog niet aan de door ons gestelde eisen? Dan kijken we graag mee hoe we samen verbeteringen kunnen doorvoeren om de doelstellingen te behalen.