Geplaatst op 24 februari 2022

Vakblad Cobouw publiceerde op 25 januari een uitgebreid interview met Kees de Niet, directeur van dochteronderneming Van Zanten Bouw: ‘Leidinggeven aan een familiebedrijf vraagt een zekere vorm van bescheidenheid’.

Contentpagina - Kees de Niet Van Zanten

Samen verder komen

Al in zijn vorige functie werd Kees de Niet doordrongen van het besef dat bij een eeuwenoud familiebedrijf de continuïteit voorop staat. Ook als directeur bij Van Zanten Bouw in Vlaardingen realiseert hij zich dat er uiteindelijk maar één ding telt. “Hoe stuur en faciliteer je een bedrijf om weer een generatie verder te komen.”

Van Zanten Bouw - Janssen de Jong Groep 5

Geduld en begrip

De keerzijde is dat de werknemers die al lang meelopen mogelijk blijven zeggen: ‘meneer Van Zanten deed dat vroeger toch anders’.

“Daarom moet je altijd een zekere vorm van bescheidenheid hebben. Het vraagt ook om geduld en begrip voor die situatie. Die verwachting had ik bij mijn komst in september, maar eigenlijk bleek niets minder waar. Dat komt omdat de twee oud-directeuren vlak voor hun vertrek daarnaar begonnen te handelen. Ze deden geen investeringen meer voor een tienjaartermijn, maar alleen voor een kortere periode. Begrijpelijk, maar naast de oudere werknemers zijn er ook jongeren voor wie de horizon verder reikt en die wel behoefte hebben aan langetermijnperspectief. Dat is ze nu geboden, zowel vanwege de overname door Janssen de Jong Groep als door mijn aanstelling.”

Van Zanten Bouw - Janssen de Jong Groep 2

Adviserende rol

Wat voor opdrachten kunnen jullie dan nu wel aannemen en vroeger niet?

“We doen veel binnenstedelijke bouwprojecten waarbij je je bouwproces verdraaid goed op orde moet hebben. Dat is geborgd bij Van Zanten. De toegevoegde waarde van de samenwerking binnen Janssen de Jong Groep zit er nu vooral in dat we opdrachtgevers al in een heel vroeg stadium kunnen adviseren over het succesvol realiseren van hun projecten. Voor een ontwikkelaar verkleint dat de risico’s. Om dat te kunnen doen heb je een breed spectrum aan kennis en mensen nodig en dat hebben we nu ter beschikking.”

Van Zanten Bouw - Janssen de Jong Groep

Onderscheidend vermogen

De markt ziet er goed uit. Weinig zorgen dus voor u als nieuwe directeur?

“Iedere situatie heeft zijn uitdaging en dat is ook wat het zo mooi maakt om leidinggevende te zijn van zo’n bedrijf. De portefeuille voor 2022 ziet er ontzettend goed uit, dus we zijn voor nieuwe projecten vooral bezig met dit jaar en daarna. Daar heb ik geen zorgen over. Aan de andere kant dwingt het je als ondernemer om het onderscheidend vermogen van je organisatie op orde te hebben als er minder werk voorhanden is. Nu gaat de focus vooral uit naar hoe we het waar kunnen maken als er een beroep op ons gedaan wordt. De vragen zijn vaak complex. De bouwkosten stijgen en de schaarse bouwlocaties vormen technisch of financieel altijd een puzzel.”