Geplaatst op 19 december 2019

Dit betreft de volgende merken:

Via synergie model meer Klantgerichtheid en Toegankelijkheid

Janssen de Jong Caribbean beslaat 17 bedrijven op Aruba, Bonaire, Curaçao, St. Maarten, Saba, St. Eustatius en Anguilla. In plaats van ieder voor zich, hebben de 12 bedrijven op Curaçao en Bonaire besloten te clusteren.

Jari Blom- Stage lopen in het buitenland? Ik zou het iedereen aanraden!7

Klantgerichtheid

Deze clustering leidt niet alleen tot nauwere afstemming en cohesie, maar de bedrijven vullen elkaar dan ook aan. Via deze clustering kan de diversiteit aan klanten een integraal pakket van producten en diensten worden aangeboden voor verwezenlijking van uiteenlopende projecten.

Wendell Bonafacio: “We besparen de klant tijd en zorgen.” Als ze bij wijze van spreken aankloppen voor de bouw van een woning, kan dan ook meteen gekeken worden naar het ontwerp, de benodigde materialen zoals blokken, zand, cement en ander bouwmateriaal, tot aan de aanleg van opritten en omheiningen toe. Het maakt niet uit of het project groot of klein is, de service staat voorop!

Statia Roads - Golden Rock Project 5

Strategische allianties

De groep heeft ca. 250 medewerkers in dienst van wie meer dan 95% lokale krachten zijn, waaronder de directieleden. Dat betekent dat heel wat lokale huishoudens baat hebben bij het continue succes van deze ondernemingen. “We proberen op deze manier het brood van onze mensen zo veel mogelijk te waarborgen”.

Het eiland ziet zich geplaatst voor veranderende economische omstandigheden. Dat vraagt om een andere aanpak. Curaçao en Bonaire moeten voor zichzelf de juiste voorwaarden scheppen met de nadruk op mensen, innovatie, werkbare processen, klantgerichtheid en strategische allianties. Aangevoerd door Verbist en Bonafacio heeft dit bedrijvencluster al de daad bij het woord gevoegd.