Geplaatst op 30 januari 2024

Lees hieronder het interview met CEO Ivo van der Mark in Brabant Business Media. Hierin blikt hij terug op 2023, maar vooral vooruit naar 2024.

2023 was een goed jaar, maar blik alweer op 2024 gericht

2023 was voor JAJO een bijzonder jaar. Het bedrijf – voorheen Janssen de Jong Groep – ging in januari verder onder de naam JAJO. Met een compleet nieuwe look & feel, maar nog belangrijker: met een stevige nieuwe koers gericht op een véél duurzamere bouwwereld. En zoals zo vaak, als je een verandering teweeg wilt brengen, is het belangrijk dat je bij jezelf begint. Onder leiding van CEO Ivo van der Mark heeft dat veranderingsproces het afgelopen jaar meer en meer handen en voeten gekregen. Onder andere met de lancering van Kompas in Vooruitgang, een online platform waarmee JAJO bouw- en vastgoedprofessionals wil inspireren en activeren om de route te nemen naar een duurzame, maar ook werkbare toekomst. Een route die de dochterondernemingen van JAJO al met het nodige succes zijn ingeslagen.

“In onze optiek is er maar één echte toekomst en dat is een duurzame toekomst. Kijken we naar onze tak van sport dan is het belangrijk dat we met onze dochterondernemingen de cirkel kunnen sluiten”, licht Van der Mark zijn visie toe. “Van ontwikkeling naar bouwen, van bouwen naar onderhouden en van onderhouden naar herstellen. En dan als ultieme laatste stap het oogsten van de materialen op het moment dat een gebouw niet langer voldoet aan de eisen en wensen die de gebruikers er aan stellen. Dat laatste doen we met onze dochteronderneming New Horizon. Een mooie loot aan de stam van 33 zelfstandig opererende bedrijven die elk op hun eigen vakgebied een deel van de bouwcyclus invullen en daarmee hun bijdrage leveren aan de missie van JAJO: Closing the circle, together.

Scherm­afbeelding 2024-01-30 om 09.29.37

2024 jaar met perspectief

JAJO ligt op koers. Om maar in zeiltermen te spreken (JAJO is hoofsponsor van het succesvolle Team JAJO, de Nederlandse deelnemer aan The Ocean Race, red). Van der Mark: “Ja, dat kun je wel stellen en ik verwacht dat we in 2024 de wind in de zeilen zullen houden. We hebben een sterk fundament vanuit het verleden, maar kijken ook heel gericht naar de toekomt met focus op sustainability. Doordat we in staat zijn om samen met onze klanten de cirkel te sluiten, kunnen en willen we lange termijnrelaties aangaan met opdrachtgevers. Daar geloof ik, en met mij de medewerkers van JAJO, heel sterk in. Dat is de toekomst voor het nieuwe bouwen. Dat is de toekomst voor JAJO.”