Geplaatst op 26 november 2020

“Het project is op te delen in drie delen: noord, midden en zuid. Amadeiro is een ontwikkeling van Boelens de Gruyter, met hen hebben we de overeenkomst gesloten voor de renovatie van het middendeel voor gebruik als kantoorruimte. Met MN ondertekenden wij de overeenkomst voor 158 appartementen in het zuidelijke deel en met Zayaz tekenden wij de overeenkomst voor 62 appartementen in het noordelijke deel”, aldus Louis Camps, Algemeen Directeur Cluster Wonen bij Janssen de Jong Groep.

Omgevingsvergunning

In 2009 verwierf Boelens de Gruyter de voormalige telefooncentrale aan de Prins Bernhardstraat in ’s-Hertogenbosch. Eind 2019 stootte KPN haar activiteiten op deze locatie grotendeels af. Na een intensief participatietraject met omwonenden, gemeente en het ontwerpteam is halverwege 2020 de omgevingsvergunning voor de gebiedsontwikkeling ingediend

Gebiedsontwikkeling

Op de plek van de huidige hoofdentree wordt een onderdoorgang gemaakt naar het centrale binnenhof. Onder het zuidelijke deel komt een ondergrondse parkeergarage voor 120 auto’s, bestemd voor de bewoners en de kantoorgebruikers. In de nieuwe gebiedsontwikkeling is ruimte voor 220 huurappartementen. Twee gebouwvleugels rondom het prachtige centrale trappenhuis blijven behouden en worden gerenoveerd naar een modern en hoogwaardig kantoorgebouw.