Geplaatst op 21 mei 2021

Bouwteam

Janssen de Jong Bouw gaat het project realiseren. De afgelopen periode heeft het bouwteam, bestaande uit B-Right Urban Living (voorheen Camelot Real Estate), Janssen de Jong Projectontwikkeling, Kraaijvanger Architects en Janssen de Jong Bouw, met haar partners intensief samengewerkt aan de voorbereiding om te kunnen starten. Ook gemeente Venlo heeft hier op positieve wijze aan bijgedragen.

Materialenpalet

Om de nieuwbouw naadloos aan te laten sluiten op het bestaande stadskantoor wordt met hetzelfde materialenpalet gewerkt, bestaande uit hout, groene gevels, aluminium en beton (deels gerecycled). De hoge duurzaamheidsambities zijn tevens zichtbaar in PV-panelen in de gevels, hergebruik van de houten Accoya-delen van de wachtende gevel van het stadskantoor, groene gevels en buitenruimten en diversiteit door gemeenschappelijke functies. Hiermee voldoet het gebouw op energetische vlak aan de nieuwe BENG-eisen. Mark van Doorn, Directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling: “We willen altijd voorop lopen qua circulariteit en duurzaamheid. We zijn er dan ook heel trots op dat we dit circulaire gebouw op deze bijzondere plek mogen realiseren!”

Compleet ingerichte appartementen

25 van deze appartementen zijn bestemd voor spoedzoekers, die de appartementen voor maximaal twee jaar kunnen huren. Het unieke van de appartementen is dat deze allemaal compleet gemeubileerd en gestoffeerd worden verhuurd door B-Right Urban Living. De servicefuncties behorende bij de appartementen bestaan uit een inpandige gemeenschappelijke fietsenstalling, een complexbeheerder, een ruimte voor gemeenschappelijke activiteiten en een fraaie binnentuin.

Prachtige woonplek

Ook de gemeente Venlo is blij dat de omgeving van het stadskantoor nu gereed komt. In de oorspronkelijke planning was de vleugel die nu gebouwd wordt, al voorzien. Deze werd echter niet gebouwd vanwege de economische situatie. “We zijn blij met de duurzame uitvoering en het ontwerp dat mooi aansluit bij ons stadskantoor en zijn ervan overtuigd dat het een prachtige woonplek voor veel mensen zal worden”, aldus Marij Pollux, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Venlo.