Geplaatst op 06 januari 2021

Verbeteren, Verduurzamen en Veiligstellen

Met vestigingen in Son en Breugel, Venlo, Hengelo en Hardenberg biedt Janssen de Jong OnderhoudPlus een totaalpakket voor toekomstbestendig vastgoed. Om de expertises helder te communiceren, is gekozen voor een onderverdeling in drie pijlers: Verbeteren, Verduurzamen en Veiligstellen van bestaand vastgoed. Het bedrijf heeft circa 8.300 woningen in dagelijks onderhoud en verzorgt jaarlijks de verduurzaming en transformatie van circa 700 woningen, waarbij een verbetering van gemiddeld drie labelstappen wordt gemaakt.

Organisatiestructuur

Janssen de Jong OnderhoudPlus BV is onderverdeeld in regio Zuid en regio Oost/Noord. Peter Renkens is directeur Janssen de Jong OnderhoudPlus Zuid. Voor regio Oost/Noord wordt nog gezocht naar invulling van deze managementfunctie. Louis Camps neemt deze functie tijdelijk waar. De activiteiten in de regio’s zijn verdeeld in:
1. Sterk gedigitaliseerde NPO-activiteiten (Niet Planmatig Onderhoud) waarbij het bedrijf de regie voert over het totale proces.
2. Projectmatige werkzaamheden waarbij de eigen Projectafdeling complete wooncomplexen zowel van binnen als van buiten aanpakt, waardoor het gebouw als het ware een nieuw leven krijgt.

Hoge klanttevredenheidsscore

“De verzelfstandiging biedt niet alleen voordelen voor klanten. Ook onze medewerkers profiteren van de duidelijke focus. We kunnen hen nog beter de aandacht geven die ze verdienen en het biedt ontwikkelingskansen en doorgroeimogelijkheden. Onderhoud is een vak apart. De werkzaamheden vinden veelal plaats in bewoonde staat. De medewerkers van Janssen de Jong OnderhoudPlus zijn opgeleid om bij de bewoners over de vloer te komen. Ze hebben goede communicatieve vaardigheden en kunnen omgaan met elk type huurder. Daarnaast werken ze geordend en netjes. Dat dit gewaardeerd wordt door de huurders, blijkt wel uit de hoge klanttevredenheidsscore van een 8+”, aldus Louis.

Fotograaf: Jan Oehlen