Geplaatst op 17 september 2021

contentpagina 620x375 px - Cluster Wonen - Onderhoudplus9

Enkele dagen renovatietijd

“Ons droogbouwsysteem bestaat uit wand-, vloer- en plafondpanelen van hoge kwaliteit. Deze zijn direct tegen het bestaande tegelwerk gemonteerd, waardoor de badkamerrenovaties sneller en goedkoper uitgevoerd konden worden. Bovendien was de overlast voor bewoners minimaal: in plaats van 12 dagen geluids- en stofoverlast, slechts enkele dagen renovatietijd. Het bestaande tegelwerk hoefde immers niet verwijderd te worden. Alleen het leggen van de leidingen in de bestaande wanden vergde licht sloopwerk. Daarvoor hebben we geavanceerde stofafzuiging en geluidsarme apparatuur gebruikt”, legt Peter Renkens, directeur Janssen de Jong OnderhoudPlus Zuid, namens de ketenpartners uit.

contentpagina 620x375 px - Cluster Wonen - Onderhoudplus16

Duurzaam

Een renovatie volgens het concept ‘De Frisse Badkamer’ is daarnaast aanzienlijk minder belastend voor het milieu dan een traditionele renovatie. Er is niet alleen veel minder bouwafval, maar de productie van de wand- en vloerelementen leidt bovendien tot minder CO2-uitstoot dan de vervaardiging van keramische tegels. “Binnen Wonen Limburg zijn bewonerstevredenheid en duurzaamheid belangrijke thema’s. Dat deze optimaal bediend worden met dit project is natuurlijk fantastisch!”, aldus Frank Gielens, senior projectleider Planmatig Onderhoud bij Wonen Limburg.

contentpagina 620x375 px - Cluster Wonen - Onderhoudplus17

Werkzaamheden afgerond

Met de vernieuwing van de badkamers zijn de werkzaamheden in wijk Brukske afgerond. Frank Gielens: “Inmiddels zijn ook alle woningen in deze wijk energetisch verbeterd. Een mooie verduurzamingsslag!”