Geplaatst op 22 maart 2021

Liberty Bitcoin Cup nieuwe serie evenementen

De Liberty Bitcoin Cup is een nieuwe serie evenementen geïnitieerd door de Hong Kong Royal Yacht Club, Rune Jacobsen, Max Dubreuil en CMCC Global, het bedrijf achter titelsponsor Liberty Bitcoin Fund. Het doel van deze nieuwe wedstrijdserie is om het jeugdzeilen van wereldklasse betaalbaar te maken voor internationale teams. Het evenement wil het sterkste en belangrijkste jeugdevenement voor foil zeilen zijn.

Finale Hong Kong: vijf teams één Bitcoin

Als winnaar van het eerste evenement in Gaeta heeft Team DutchSail – Janssen de Jong zich direct geplaatst voor de Bitcoin Cup finale, begin 2022 in Hong Kong. Tijdens dit finale evenement zullen uiteindelijk vijf teams strijden om de hoofdprijs van 1 Bitcoin. Eén Bitcoin is momenteel ongeveer 51.650.- euro. Naast de winnaar van afgelopen week, plaatst ook de winnaar van het tweede evenement komende augustus, waarover binnenkort meer bekend wordt gemaakt, en de nummer 1 t/m 3 van een derde evenement zich voor de finale. Dit derde evenement zal vlak voor de finale worden gehouden in Hong Kong.

Sterke prestaties

Team DutchSail – Janssen de Jong, had al vroeg in de driedaagse finale laten zien dat zij het te kloppen team waren met sterke prestaties onder alle windomstandigheden. De Nederlanders pakte uiteindelijk de eindoverwinning voor het Italiaanse Young Azzurra en Team Agiplast uit Hong Kong.
Interessant is dat in dit nieuwe formaat, naast de reguliere racepunten, teams bonuspunten verdienen voor de hoogste snelheid, de kortste afgelegde afstand en voor eerlijk zeilen. De locatie en details van de tweede regatta van de Liberty Bitcoin Cup worden binnenkort bekendgemaakt.