Geplaatst op 23 augustus 2021

Team DutchSail - Janssen de Jong met op de achtergrond de andere teams. Foto: Alessandro Bonaldo / 69F Media

Geen druk, wel verwachtingen

Zeiler Scipio Houtman: “We hebben het eerste event gewonnen en ons daarmee al direct gekwalificeerd voor de Grand Final in november. Dus in die zin is er geen druk meer, maar we verwachten natuurlijk wel wat van onszelf.” Zeiler Ismene Usman: “Wij hebben ook niet stilgezeten de afgelopen maanden. We weten van onszelf dat we verbetering hebben geboekt. Dit evenement willen we dan ook gebruiken om te kijken hoe we ervoor staan ten opzichte van de andere teams.” Houtman vervolgt: “De 69F-klasse is de afgelopen maanden flink gegroeid. Tijdens de warming up dagen hebben we al gezien dat het niveau over de hele breedte van de vloot omhoog is gegaan. Er doen voor ons een aantal nieuwe teams mee, met goede en ervaren zeilers. Daarnaast doen er een paar oude bekenden mee die de afgelopen tijd ook zeker beter zijn geworden. Nu we echt gaan racen, zullen we de komende dagen zien waar iedereen echt staat.”

Foto: Team DutchSail – Janssen de Jong met op de achtergrond de andere teams.

Cas van Dongen links, met rechts Scipio Houtman Foto: Alessandro Bonaldo / 69F Media

Team DutchSail – Janssen de Jong

Het team uitkomende voor de KNZRV en KRZV De Maas bestaat uit schipper Cas van Dongen, grootzeiltrimmer Scipio Houtman en flight controller Ismene Usman. Recent is Merle Louwinger door coach Pieter-Jan Postma aan het team toegevoegd als eerste reserve.

Postma: “We zijn nu een jaar bezig met dit team. Het is erg goed om te zien hoe de atleten zich ontwikkelen. Alles gaat steeds professioneler, ze groeien als sporters, sociaal en als persoon. Het is belangrijk voor mij als coach dat ze als mens een brede basis hebben. Ik wil ze graag op alle vlakken ontwikkeling meegeven. Alleen goed kunnen zeilen is niet genoeg om de top te halen.”

Foto: Cas van Dongen links, met rechts Scipio Houtman

Overall ranking na dag 1

  1. Team DutchSail – Janssen de Jong – 18.0
  2. Team France – 15.0
  3. Okalys Youth Project – 13.0
  4. Young Azzurra – 11.0
  5. Amor – 9.0
  6. Fraglia Vela Riva – 6.0
  7. Magenta – 5.5
  8. Sail America – 5.0
  9. Katana Sailing Team – 5.0
  10. Falconeri FVM Team – 2.5

Voor het algemeen klassement: klik hier.
Voor een uitsplitsing per flight: klik hier.