Geplaatst op 09 september 2020

Ondernemerschap, innovatief en lef

Team DutchSail – Janssen de Jong is een unieke samenwerking van belangrijke Nederlandse zeilorganisaties en kennisinstellingen ondersteund door een brede basis van bedrijven onder aanvoering van hoofdsponsor JAJO. Het team komt namens Nederland uit onder de vleugels van DutchSail, in samenwerking met Sailing Holland, ondersteund door het Watersportverbond en op inschrijving van de KNZ&RV en KRZV De Maas.

Coach Pieter-Jan Postma omschrijft de ambities als volgt: “Met deze campagne willen we laten zien dat dromen kunnen uitkomen als je ondernemerschap toont, innovatief durft te zijn en lef toont. Velen hielden het voor onmogelijk toen we met een klein groepje en een hoop ambitie begonnen. Maar het is ons gelukt, we zijn hier allemaal bij elkaar. Voor ons ligt onze eigen boot, we hebben een team van acht super getalenteerde topzeilers en achter ons staat een brede basis van organisaties en bedrijven. Dit is in mijn ogen de manier om een eigentijdse en toekomstbestendige zeil-campagne te runnen. Nederland is een klein land, maar in het zeilen zijn we groot. Als we samenwerken en af en toe bereid zijn om over onze eigen schaduw heen te stappen dan kunnen we prachtige campagnes opzetten. Campagnes die het in zich hebben om voor het podium te strijden. Of dat nu is in de Youth America’s Cup, de America’s Cup, een Ocean Race of in de nieuwe offshore Olympische zeildiscipline. Als we het als Nederland samendoen zijn we tot veel in staat.”

Kopie van Kopie van Foto contentpagina 620x375 px

Spectaculaire boot, spectaculair design

Team DutchSail – Janssen de Jong vaart in de 69F, deze 40 vierkante meter zeiloppervlakte tellende one-design klasse is 6,9 meter lang. De breedte van de boot is 2,1 meter zonder en 4,6 meter inclusief foils. Met een diepgang van 1,7 meter en een waterverplaatsing van slechts 350 kg haalt de boot al snel snelheden tot 25 knopen per uur, zo’n 40 tot 50 km/uur.

Speciaal voor Team DutchSail – Janssen de Jong heeft Studio Bas het ontwerp voor de boot gemaakt. Een volledig geïntegreerd ontwerp tussen boot en zeilen, met daarin een prominente plaats voor de, voor Team DutchSail typerende Oranje leeuw.