Geplaatst op 12 augustus 2020

Waar maandag op de eerste wedstrijddag nog zes wedstrijden werden gevaren, waren dat er dinsdag slechts twee. In de laatste wedstrijd van de dag pakte Team DutchSail – Janssen de Jong Orange op overtuigende wijze de winst.

Coach Pieter-Jan Postma: “Ja de oranje boot zat er heerlijk bij. Helaas heeft de tweede boot, het blauwe team op deze tweede dag niet gevaren. De wind was te zwak voor het race comité om meer dan de gezeilde twee wedstrijden te starten. In totaal zit je op zo’n dag dan meer dan vijf uur op het water voor uiteindelijk één wedstrijdje. Maar alle complimenten voor deze jonge mannen en vrouwen en hoe ze daar mee omgaan. Niemand laat zich gek maken, iedereen doet lekker zijn ding. Er is veel respect en iedereen wil graag leren van elkaar. Dat is zo bijzonder, ik heb veel teams meegemaakt in mijn carrière, maar zo’n open, constructieve en leergierige cultuur heb ik nog niet vaak gezien. ”

DutchSail - Janssen de Jong

Beide boten bij laatste 12

Postma vervolgt: “Van de 16 teams zijn er nu vier afgevallen. Wij zitten met beide boten bij de laatste 12, door sterk teamwerk op de boten, maar ook zeker door kennis en ervaringen te delen tussen onze beide boten in dit evenement. In de eerste race op maandag maakte we bijvoorbeeld nog een foutje door te vroeg te foilen. Daar leren we van en op de tweede dag lopen we het risico dan niet. Met beide boten zitten we nu in de repercharge round en hebben woensdag nog alles in eigen hand. Het belangrijkste is dat we iedere dag en wedstrijd groeien als team en dat gebeurt.”

Beide Nederlandse boten, Team DutchSail – Janssen de Jong Orange en Team DutchSail – Janssen de Jong Blue, kunnen in de resterende maximaal zes wedstrijden woensdag de finale nog halen.