Geplaatst op 18 november 2021

Team DutchSail - Janssen de Jong Foto door Sailing Energy / 69F Media

Kers op de taart

Ismene Usman: “Ik ben gewoon super blij. We zijn vandaag begonnen met een open mind. Wisten niet heel goed wat we van het match racen moesten verwachtten. Ik denk dat we echt heel trots mogen zijn op wat en hoe we het hebben gedaan. Dit event was echt de kers op de taart van een heel mooi jaar, van een fantastische campagne die we in de zomer van 2020 zijn begonnen met een tiental jonge Nederlandse zeilers. Wat een project.”

Team DutchSail - Janssen de Jong

Waanzinnige kans

Scipio Houtman: “Het was een waanzinnige kans en eer dat we tegen deze grootheden van de zeilsport konden varen. We hebben de afgelopen dagen dan ook echt onwijs veel geleerd van ze. De manier waarop ze zo’n evenement benaderen. Het is ongelofelijk inspirerend om de professionaliteit waarmee die zeilers hier te werk gaan van dichtbij te mogen beleven. Tegelijkertijd hebben zij natuurlijk onwijs veel ervaring. Iets wat je direct terugziet op het water. Kleine foutjes worden meteen afgestraft, bijna nog voordat je zelf realiseert dat je de fout maakt. Vooral voor en tijdens de start. Positionering is zo belangrijk tegen deze toppers. En daar kunnen en moeten we nog beter in worden met het oog op de toekomst.”

Foto: Team DutchSail – Janssen de Jong in actie tijdens Grand Prix 4.2 in 69F

Cas van Dongen te midden van de Italiaanse fans Foto door Sailing Energy / 69F Media

Memorabel moment

Cas van Dongen: “Dit is een geweldig moment, ik zou het zelfs memorabel willen noemen. We hebben ons zo goed staande gehouden met deze ervaren mannen op de startlijn. We hebben drie van de vier pre-starts weten te winnen. En ook op de baan, na het startschot waren we eigenlijk continu sneller en slimmer. We hebben de overwinning vandaag naar mijn idee onwijs verdiend. Ik zal dit echt nooit meer vergeten, ik ben super trots op het hele team, op iedereen die hier niet is maar die wel geholpen heeft. Het is echt helemaal top. We gaan het vanavond hier nog even vieren en dan komen we lekker naar Nederland toe, naar huis.”

Foto: Cas van Dongen te midden van de Italiaanse fans. Fotografie: Sailing Energy / 69F Media