Geplaatst op 11 mei 2021

Pieter-Jan Postma

Vroeger zag je dit in video’s

Co-schipper Jelmer van Beek was na afloop positief over de manier waarop er is gezeild. Van Beek: “Ik kijk heel positief terug op deze 24 uur. Vroeger zag je in de video’s van The Ocean Race teams hoe close het racen kan zijn. Nu maak je het zelf mee. Dat is heel gaaf en intens. AmberSail 2, de boot uit Litouwen, heeft denk ik 16 uur vlak bij ons gelegen. Het was constant stuivertje wisselen. Helaas voor ons viel het uiteindelijk in hun voordeel uit. Maar ik geloof in dit team, we leren superveel en maken snel progressie.

Pieter-Jan Postma vult Van Beek aan. Postma: “Het team uit Litouwen vaart al bijna twee jaar met elkaar samen. Die hebben als team echt al veel uren gemaakt. Wij zitten nu anderhalve week met elkaar aan boord. Dus wat dat betreft moeten we dingen ook in perspectief zien. We doen mee, het is mooi dat we in de race zitten en dit belooft veel.”

“Voor de wind gaan we super. Aan de wind hebben we nog iets meer moeite om de boot op snelheid te houden. Dat is toch een stukje ervaring wat we als team missen met deze boten. Dat wisten we van tevoren, deze Proloog willen we juist gebruiken om die ervaring op te doen.”

Op de foto: Pieter-Jan Postma.

Foto: Team Childhood I onderweg naar Polen

Proloog wordt gebruikt om te selecteren

De proloog zal gebruikt worden door Postma om tot een selectie te komen die het vanaf eind mei met hem en de eerder aangekondigde Gerd Jan Poortman, Peter van Niekerk en Wouter Verbraak onder leiding van schipper Simeon Tienpont zal opnemen in The Ocean Race Europe.

Postma: “We varen de proloog samen met nog drie andere VO65 boten. Naast de Team Childhood I zijn dat: Sailing Poland (Polen); The Austrian Ocean Race Project (Oostenrijk) en Ambersail-2 (Litouwen). Na de proloog keren wij kort terug naar Nederland. Dan zijn we in totaal bijna een maand weggeweest. Na een korte stop in Den Haag vertrekken we vervolgens naar Lorient, Frankrijk voor de start van The Ocean Race Europe op 29 mei.”

Foto: Team Childhood I onderweg naar Polen

Planning

Proloog
12 mei 2021 – Stage 2: Gdynia, POL => Stockholm, SWE.
16 mei 2021 – Stage 3: Stockholm, SWE => South Sweden Waypoint.

The Ocean Race Europe
29 mei 2021 – Leg 1: Lorient, FRA => Cascais, POR.
6 juni 2021 – Leg 2: Cascais, POR => Alicante, ESP.
13 juni 2021 – Leg 3: Alicante, ESP => Genua, ITA