Geplaatst op 03 juni 2021

Young professionals

Deze podiumplaats is een belangrijke stap voor het jonge team, dat naast de ervaren Tienpont, Peter van Niekerk, Wouter Verbraak en Gerd-Jan Poortman bestaat uit maar liefst acht young professionals. Deze zeilers, van alle nog geen dertig jaar oud, worden doormiddel van The Ocean Race Europe klaargestoomd voor The Ocean Race 2022-23.

Arianne van de Loosdrecht

Zij aan zij

Arianne van de Loosdrecht – NED : “We hadden vandaag veel kleine positie wisselingen in het hele veld. Maar vanaf vanmorgen vroeg wisten wij al dat de etappe pas op het einde zou worden beslist. We kwamen met vier of vijf boten bijna zij aan zij de laatste bocht om naar de finish, we lagen er goed voor. Maar op de finish moesten we de overwinning uiteindelijk aan The Austrian Ocean Race Project laten en wist ook AmberSail 2 ons nog voorbij te streven. Helaas. Maar we hebben een mooie derde plek en een goede race gevaren.”

Simeon Tienpont

Ervaringen

Simeon Tienpont – NED: “In vier dagen tijd hebben we ervaringen opgedaan, waar je normaal een halve race rond de wereld over doet. We hebben veel fouten gemaakt maar ook een aantal dingen heel goed gedaan. Ondanks dat het uiteindelijk een paar seconde verschil is op de finishlijn zijn we tevreden met de derde plaats!”

Crewlist Team Childhood I – leg 1

 1. Simeon Tienpont – NED – skipper
 2. Gerd-Jan Poortman – NED – watch leader
 3. Wouter Verbraak – NED – navigator
 4. Peter van Niekerk – NED – watch leader
 5. Jelmer van Beek – NED – under 30
 6. Rutger Vos – NED – under 30
 7. Laura van Veen – NED – under 30
 8. Arianne van de Loosdrecht – NED – under 30
 9. Matt Whitehead – RSA – under 30
 10. Max Deckers – NED – under 30
 11. Lars van Stekelenborg – NED – under 30
 12. Julius Hallström – SWE – under 30
 13. Filip Wojcikiewicz – POL
 14. Brend Schuil – NED – On Board Reporter