Geplaatst op 28 mei 2021

Gerd Jan Poortman

Poortman ziet young professionals

Voor Gerd Jan Poortman, die met ABN AMRO 2; Team Delta Lloyd; en Team Brunel in totaal drie keer meedeed aan de Volvo Ocean Race is het een tijdje terug dat hij voor het laatst aan boord was van een VO65. Maar stil gezeten heeft Poortman zeker niet. Naast het zeilen op verschillende racejachten is Poortman ook de schipper aan boord van het Rotterdam Offshore Sailing Team (ROST). Met drie zeilers in de onder de dertig jaar aan boord is ROST samen met de Team Heiner Talents hofleverancier aan boord van Team Childhood I.

Jelmer van Beek

Van Beek kan niet wachten op starten

Jelmer van beek (NED) co-schipper tijdens de proloog is net zo enthousiast als Poortman. De 26-jarige Nederlander woonachtig in Den Haag is goed voorbereid en kent geen spanning in aanloop naar de wedstrijd van morgen.

Van Beek: “Het is geweldig om te kunnen racen in The Ocean Race Europe, zeker met dit team vol jonge Nederlandse zeilers die elkaar allemaal kennen vanuit verschillende andere projecten. Voor ons als jonge zeilers is dit echt een fantastisch mogelijkheid. Met Team AkzoNobel, het Mirpuri Foundation Racing team en Viva Mexico zijn er nu drie boten bijgekomen waar we in de proloog nog niet tegen hebben geracet. Na de eerste etappe zullen we weten waar we staan.”

Team Childhood I tweede van rechts.

From Lorient to Cascais

De eerste etappe brengt de vloot van het Franse Lorient naar Cascais in Portugal een afstand van zo’n 635 nautische mijlen. De start is aankomende zaterdag 29 mei om 13:45 CEST en zal live te zien zijn op zowel Eurosport 2 als op YouTube . Woensdag 2 juni rond de middag worden de eerste boten verwacht in Cascais te finishen.

Foto: Team Childhood I tweede van rechts.