Geplaatst op 28 april 2022

Provada 1

For the next generation

Met de campagne is een voor Nederland unieke samenwerking van de belangrijkste zeilorganisaties, kennisinstellingen en bedrijven gecreëerd. Partijen die zich gezamenlijk achter een betere wereld voor de volgende generaties zetten en voor wie de campagne en deelname aan de race een podium vormen om zich aan de wereld te presenteren.

Zeilen is een ervaringssport, uren maken is belangrijk. Een goede voorbereiding essentieel. Wat dat betreft liggen we op koers.

Generatie jonge Nederlandse zeilers verheugd

“Als zeilers zijn wij super blij met het nieuws dat de boot is ingeschreven voor de Race, dat we de ervaring van Carolijn kunnen inzetten en dat er zo’n brede basis achter de campagne staat” aldus Jelmer van Beek (27). Van Beek is één van de ongeveer twaalf jonge Nederlandse zeilers onder de dertig jaar die de afgelopen drie jaar al vele mijlen op de boot heeft gemaakt.

Van Beek: “Zeilen is een ervaringssport, uren maken is belangrijk. Een goede voorbereiding essentieel. Wat dat betreft liggen we op koers. Wij zijn nu het eerste team dat officieel wordt aangekondigd. En door de steun van bijvoorbeeld de Janssen de Jong Groep hebben we ook in de afgelopen jaren al vele mijlen kunnen maken. Samen met Rutger Vos, Laura van Veen en Jorden van Rooijen zijn we zo al meerdere keren met deze boot de Atlantische oceaan overgestoken. Nu is het aan ons om in de komende selectie periode een plaats bij de basis tien aan boord te bemachtigen.”

2

THE OCEAN RACE 2022-23

The Ocean Race, voorheen Volvo Ocean Race, is de meest prestigieuze zeilwedstrijd rond de wereld. De 14e editie van de race start op 15 januari 2023 in het Spaanse Alicante en eindigt 6 maanden en 32.000 nautical mile, zo’n 60.000 km, later in het Italiaanse Genua. Onderweg worden achtereenvolgens Kaap Verdi, Kaapstad, Itjaì, Newport, Aarhus en Den Haag aangedaan.

Tijdlijn tot start van the ocean race

Met nog 262 dagen tot de start van de The Ocean Race is het Nederlandse team al volop in voorbereiding op de start. De boot, op dit moment varende onder de naam Janssen de Jong, is afgelopen maand van Sint-Maarten, via Europa, naar Jeddah gevaren. Daar zal de boot de komende weken aanwezig zijn voor een evenement.

Vanaf half juni zal de boot koers zetten richting Den Haag. Deze etappe zal als trainingsblok voor The Ocean Race dienen. Na een refit in Nederland zal de boot eind augustus koers zetten richting de Balearische Zee voor de laatste voorbereidingen op de start van de race op 15 januari 2023 in Alicante.