Geplaatst op 02 januari 2023

Joy Fitzgerald uit Schotland is het derde vrouwelijke bemanningslid
Joy Fitzgerald (33) is geboren in Glasgow en woont in Kilcreggan (Schotland) als ze niet bezig is met zeilen. Zij is het derde vrouwelijke bemanningslid dat Jelmer aan het team heeft toegevoegd. Van Beek: “We zijn met Joy in contact gekomen via Bouwe Bekking, zij zeilden samen op het J-klasse zeiljacht Svea. Ze brengt een schat aan kennis en enthousiasme mee, zowel als sportfysiotherapeut als als zeilster. Ze is zeer veelzijdig en van grote waarde voor het team.”

Gregg Parker (38) uit Engeland brengt de extra kracht die we zochten
Van Beek is blij Gregg Parker aan boord te hebben: “Gregg woont in Alicante en trainde met ons mee omdat we een extra paar handen nodig hadden. We ontdekten dat hij eigenlijk onze ontbrekende schakel kon zijn, dus heb ik hem toegevoegd aan ons selectieproces. Hij is een zeer ervaren zeiler en super veelzijdig. Hij kan helpen op het voordek, in de pit, en hij is een zeer goede grinder. Hij is superfit en brengt ons de extra kracht die we zochten.”

contentpagina 620x375 px (2)

Van Beek: “,,Dit is de kers op de taart na vier jaar hard werken”
Schipper Jelmer van Beek noemt zichzelf heel gelukkig dat hij kan rekenen op de Nederlandse zeilers Max Deckers, Rutger Vos, Laura van Veen en Jorden van Rooijen. Deze zeilers hebben de afgelopen drie jaar samen al vele mijlen op de boot gevaren. “Zonder deze solide basis had ik deze geweldige bemanning nooit op zo’n korte termijn bij elkaar kunnen krijgen. De race is echt de kers op de taart na jaren van hard werken”, stelt Jelmer.

Wachtleider Bouwe Bekking brengt waardevolle Ocean Race-ervaring mee naar het team
Voor iedereen in het team, behalve voor wereldzeiler Bouwe Bekking, is het de eerste keer dat ze meedoen aan The Ocean Race. “De Ocean Race-ervaring die Bouwe aan het team toevoegt, is voor ons heel belangrijk. We zijn een jonge bemanning, zeven van ons zijn jonger dan 30, maar we hebben allemaal veel mijlen gezeild om zover te komen. Ik hoop echt dat we een geweldige tijd aan boord zullen hebben, en een onvergetelijke ervaring met dit geweldige team. Na twee weken met het team te hebben doorgebracht is het gevoel goed en kijkt iedereen uit naar de uitdaging.”