Geplaatst op 01 december 2022

Genova Coastal Race. The Ocean Race Europe, June 2021

Trofee voor volgende generatie zeilers

“Deze nieuwe trofee stelt de volgende generatie zeilers, veelal ondersteund door wat bekende en ervaren namen, in staat om waardevolle ervaring op te doen binnen The Ocean Race.” Aldus Phil Lawrence, Race Directeur van The Ocean Race.

“Het format is de kans om wedstrijdervaring op te doen in The Ocean Race wereld, met races van gaststad naar gaststad en de bekende havenraces. De deelnemende VO65 teams zullen op de bewuste etappes ook zeker te maken krijgen met aanzienlijke offshore-race condities.”

Profile-JelmerVanBeek_Ocean_Race

Onwijs mooie uitdaging

“Superblij dat we op 15 januari van start gaan in Alicante. Ik kijk uit naar drie onwijs mooie etappes. Met vijf boten op de startlijn, betekent het gewoon dat er een meer dan volwaardig wedstrijdveld is en belooft het echt een ongelofelijk mooie strijd te gaan worden. Voor mij persoonlijk is het een onwijs mooie uitdaging om schipper te zijn van Team JAJO. Ik ben denk ik een van de jongste schippers ooit in de race. Een verantwoordelijkheid, maar zeker en vooral ook een uitdaging. Een uitdaging waar ik klaar voor ben en waar ik onwijs naar uit kijk. Zeker met dit team.”

“Onze boot, de voormalige Team Brunel, was dankzij de refit bij Royal Huisman afgelopen zomer al zo goed als wedstrijd klaar. Op dit moment leggen we in Barcelona de laatste hand aan de boot en vanaf volgende week gaan we een fulltime trainingsblok draaien. Daarna maken we de definitieve selectie bekend en dan is het tijd voor de Race.”

Second Leg of The Ocean Race Europe, from Cascais, Portugal, to Alicante, Spain.

Deelnemers en Programma

Naast Team JAJO zullen onder andere Sailing Team Poland en Team Viva México deelnemen aan The Ocean Race VO65 Sprint Cup. Voor Team JAJO zal The Ocean Race VO65 Sprint Cup het hoofdprogramma vormen voor 2023.

In Port Race Alicante 8 januari 2023
Start Leg 1 Alicante – Kaap Verdi 15 januari 2023

In Port Race Aarhus 4 juni 2023
Start Leg 6 Aarhus – Den Haag 8 juni 2023

In Port Race Den Haag 14 juni 2023
Start Leg 7 Den Haag – Genua 15 juni 2023

In Port Race Genua 1 juli 2023

Tussen de finish van Leg 1 en de start van Leg 6 zal door Team JAJO en andere VO65 deelnemers het Caribisch gebied worden aangedaan. In het Caribisch gebied zal het team in ieder geval deelnemen aan de St. Maarten Heineken Regatta.