Geplaatst op 15 december 2022

Profile-JelmerVanBeek_Ocean_Race

Kennisoverdracht
Schipper Jelmer van Beek: “We zijn als team verheugd dat we zo’n gerenommeerde zeiler, een icoon, aan ons team hebben weten toe te voegen voor Leg 1. Met Bouwe halen we een hoop ervaring aan boord, het is iemand die de boot door en door kent. Ik ken hem goed en heb in het verleden prettig met hem samengewerkt.”

Van Beek vervolgt: “Ik heb ervaren dat het heel waardevol om die ervaring aan boord te hebben. Dat hebben we vorig jaar tijdens The Ocean Race Europe gezien, toen we in samenwerking met DutchSail, ervaren mannen als Tienpont, Poortman en Van Niekerk meehadden. Er zit bij die generatie zeilers zoveel kennis en ervaring waar we van kunnen profiteren. Dat we nu opnieuw een kickstart kunnen maken en kunnen profiteren van Bouwe zijn kennis van de boot en van de race is onwijs mooi.”

Van Beek is op dit moment in Alicante alwaar Team JAJO zich voorbereidt op de In-Port Race op 8 januari en de start van Leg 1, een week later op 15 januari. Deze trainingsperiode wordt gebruikt om de laatste selectie te laten plaatsvinden. Van Beek verwacht voor de kerst zijn definitieve selectie bekend te kunnen maken.

Selectie Team JAJO

1. Jelmer van Beek – NED – skipper
2. Max Deckers – NED – navigator
3. Bouwe Bekking – NED – watch leader
4. Rutger Vos – NED – boat captain
5. Laura van Veen – NED – medic
6. Jorden van Rooijen – NED – bowman