Geplaatst op 13 januari 2023

Een nieuwe generatie zeilers aan de start met veel toekomstperspectief

Niet alleen bij de In Port race lag Team JAJO op een tweede positie richting de finish. Ook de practice race in Alicante finisht het team op een tweede plek: “We kwamen scherp van de startlijn en we krijgen de boot elke keer goed op snelheid. Dat geeft opties voor de komende tijd. Het is fijn om te zien dat alles na zo’n lange tijd samenkomt. Dit is altijd ons grote doel geweest. Ik ben alle partijen die al zolang in ons geloven en ons hebben gesteund echt dankbaar. Dat we hier nu zijn maakt mij ontzettend enthousiast en trots.”

Voor Van Beek komt een grote droom uit: “Ik ben superblij dat er een nieuwe generatie zeilers aan de start staat. Dit is echt uniek en er zit heel veel toekomst in. We hebben ons als team goed kunnen voorbereiden. We zijn echt een stap verder en op een hoger niveau bezig en daar haal ik heel veel plezier uit.”

Als wachtleider van Team JAJO geeft Bekking advies waar hij kan

Zeillegende Bouwe Bekking neemt voor de negende keer deel aan The Ocean Race. Hij deed acht keer eerder mee, waarvan vier edities als schipper. Daarmee is Bekking internationaal recordhouder.

Het is de eerste keer dat Bekking The Ocean Race vaart met een heel team jonge zeilers. Als wachtleider aan boord van Team JAJO geeft hij advies waar hij kan: “Mijn doel aan boord is altijd om het beste in ieder individu naar boven te brengen. Met een aantal heb ik eerder al een transatlantic gevaren en het is fantastisch om te zien hoeveel progressie ze intussen hebben gemaakt. Het is ontzettend leuk om nu met deze nieuwe generatie te varen. Ik ben onder de indruk van het niveau en het enthousiasme aan boord.”

Zeilboot Brend Schuil

Eerste etappe door een van de drukste en nauwste vaarwegen ter wereld

De eerste etappe van The Ocean Race VO65 Sprint Cup is meteen een lastige. De route voert de VO65’s door de Straat van Gibraltar, een van de drukste en tegelijkertijd nauwste vaarwegen ter wereld. De wind en ook de stroming spelen hier een grote rol.

Navigator Max Deckers houdt met alle scenario’s rekening: “We houden een weersysteem in de gaten dat de windkracht en sterkte voor de dagen na de start gaat bepalen. Voor het eerste deel van de race, tot aan de Straat van Gibraltar, zien we nog veel verschillen tussen de voorspellingen. Na Gibraltar en op de langere termijn verwacht ik een redelijk sterke noordenwind die ons snel naar het zuidwesten zou moeten brengen!”

Volg Team JAJO na de start live via de offshore race tracker

Na de live uitzending van de start, worden op de social media kanalen van Team JAJO dagelijks foto’s en video’s gedeeld. Op de website en social media kanalen van The Ocean Race vind je het laatste nieuws, video’s en foto’s vanaf de verschillende boten en een offshore race tracker waarmee de teams op de voet te volgen zijn.