Geplaatst op 23 april 2024

CSRD is hot, hip & happening. Hoofd CSRD Annelotte heeft een trukendoos vol om te zorgen dat het onderwerp top-of-mind is en blijft bij alle collega’s. Onlangs organiseerde ze een CSRD-dag in Houtlab. Met 30 verschillende collega’s zijn vier van de negen thema’s uitgewerkt. Meer weten over deze thema’s? Lees ook eens dit nieuwsbericht wat eerder over CSRD verscheen.  

Interactieve sessies
In een interactieve sessie zijn per groep (gekoppeld aan een thema) heel veel post-its geplakt om uiteindelijk impacts, kansen en risico’s in beeld te brengen. Een thema-eigenaar begeleidde de groep op basis van vooronderzoek naar het onderwerp. Per groep zijn prioriteiten bepaald en vragen besproken als “welk beleid moeten we voeren richting onze medewerkers, klanten, leveranciers en andere stakeholders?”, “Hoe maken we het meetbaar door KPI’s en doelstellingen te zetten?” en tot slot “Welke acties moeten we de komende periode gaan uitvoeren om dit allemaal georganiseerd te krijgen?” 

En dan?
De eigenaars van een thema werken dit nu verder uit, zodat de eerste acties kunnen worden uitgezet richting dochterondernemingen van JAJO. En zo werken we samen om het iedere dag een beetje beter te kunnen doen.