Geplaatst op 25 februari 2021

Kopie van Kopie van Foto contentpagina 620x375 px (7)

Cluster Urban Mining

Per direct wordt het New Horizon team verantwoordelijk voor het nieuwe cluster ‘Urban Mining’ binnen JAJO. Dit cluster richt zich volledig op het leveren van circulaire producten aan de Nederlandse bouw- en vastgoedwereld. Michel Baars, oprichter en directeur van New Horizon: “Wij hebben de gezamenlijke ambitie om het meest invloedrijke collectief in de bouwsector te worden. Met als resultaat dat circulair bouwen de norm wordt. We gaan dit nieuwe cluster de komende jaren flink laten groeien. Met de financiële steun van JAJO zijn we in staat om autonoom sneller te groeien, maar we kijken ook nadrukkelijk naar samenwerkingen met andere partijen. Samen hebben New Horizon en JAJO de slagkracht om het speelveld op alle fronten te veranderen.”

Kopie van Kopie van Foto contentpagina 620x375 px (1)

Autonoom

New Horizon blijft autonoom opereren in de markt. Het hele team blijft dan ook ongewijzigd. In 2025 verwachten JAJO en New Horizon Urban Mining samen € 100 miljoen circulaire omzet te realiseren. De focus ligt daarbij nadrukkelijk op het leveren van concrete oplossingen en toepassingen aan de gehele bouw- en vastgoedwereld.

Untitled design

Over New Horizon Urban Mining

New Horizon is gespecialiseerd in urban mining, upcycling en circulair bouwen. Dat wil zeggen dat ze gebouwen niet slopen, maar ‘oogsten’. De onderneming initieert en realiseert zowel technologische als systeem-innovaties. New Horizon levert het grootste assortiment bouwmaterialen uit urban mining aan de Nederlandse markt. Op deze manier levert New Horizon een belangrijke bijdrage aan het tot stand brengen van een circulaire economie.

New Horizon is in 2015 opgericht door Michel Baars. New Horizon realiseerde in 2020 € 13 miljoen omzet. In 2021 is € 22 miljoen omzet geprognotiseerd. Baars is tevens oprichter van het Urban Mining Collective. Daarbij zijn inmiddels 25 toonaangevende partners aangesloten, waaronder producenten, distributeurs en kennispartners.