Eigen Woning Plan

EWP Brakkeput folder foto
EWP Mahuma ingang wijk
EWP Mahuma k10
EWP_DSC5090
EWP20110731_006
EWP220620101006
EWP220620101010
EWPAchtergevel Olympic
EWPAreal Take 3
EWPIMG_4641
EWPZapateer Zuid lucht foto

Specificaties

Cluster Caribbean

Locatie Industrieterrein Groot Davelaar 148 Willemstad

Eigen Woning Plan in Willemstad

Eigen Woning Plan (EWP) ontwikkelt en realiseert woningbouwprojecten op Curaçao. Deze woningbouwprojecten komen voort uit een Publiek Private Samenwerking met de lokale overheid. Binnen dit samenwerkingsverband brengt de overheid erfpachtterreinen in en ontwikkelt EWP hierop nieuwe woonwijken. Ook de aanleg van de hele infrastructuur maakt onderdeel uit van deze ontwikkelingen en wordt gedaan door onze zusteronderneming Curaçaose Wegenbouw Maatschappij (CWM).

Minder draadkrachtigen

Vanuit de overheid worden voorwaarden opgesteld voor deze ontwikkelingen, onder andere voor de doelgroep van de projecten. Deze projecten zijn bedoeld voor de stimulering van eigen woning bezit en dienen alleen voor de lokale bevolking en dan met name de minder draagkrachtigen. Velen hiervan staan al jaren op een wachtlijst van de overheid, welke wachtlijst de overheid met deze samenwerking wil verkorten.

EWP heeft de afgelopen jaren 481 woningen gerealiseerd en opgeleverd en is onlangs gestart met de verkoop van een nieuw project met 149 woningen.

Kurt VerbistDirecteur


Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.