Geplaatst op 21 april 2021

Nederlands – Zweedse campagne

De campagne is een Nederlands – Zweedse joint venture waarbij bedrijven en organisaties uit beide landen het mogelijk maken om met de boot deel te nemen, jonge talentvolle zeilers op te leiden en op die manier aandacht te vragen voor de World Childhood Foundation. Sailing Holland, eigenaar van de VO65, de voormalige Team Brunel, is verheugd over de samenwerking.

Zeiltalent

Gideon Messink: “Met achtereenvolgens de proloog en The Ocean Race Europe staan er al twee prachtige evenementen op de kalender. Evenementen die ook belangrijk zijn met het oog op de doorontwikkeling van de talenten. Zowel in Nederland als in Zweden is er veel zeiltalent. Talent dat we een plek aan boord willen geven om ervaring op te doen met het oog op The Ocean Race 2022-23. Dat we erin zijn geslaagd om voor The Ocean Race Europe een crew samen te stellen met Tienpont, Poortman, Verbraak, Van Niekerk maar ook een ervaren Olympiër als Postma zegt genoeg. Met de boot weer in het water is het nu aan de jonge talenten om deze unieke kans optimaal te benutten. De kans om een plek aan boord te bemachtigen.”

Tienpont gelooft in samenwerking en kijkt uit naar race

Schipper Simeon Tienpont, tevens een van de oprichters van DutchSail, kijkt er naar uit om weer te racen. Tienpont: “Het idee achter de campagne is de reden waarom ik ben ingestapt. Ik geloof in deze samenwerking. Samenwerken is de enige manier om als Nederland te kunnen concurreren met de top teams uit het buitenland. De samenwerking tussen de Nederlandse en Zweedse sponsors is ook echt van meerwaarde, dat vergroot het draagvlak. De samenwerking tussen Sailing Holland en DutchSail mag ook zeker niet onbenoemd blijven. Door kennis, expertise en netwerken samen te brengen kunnen we concurreren op het hoogste niveau. Deze relatief korte campagne is een prachtige mogelijkheid om onze (Tienpont, Van Niekerk, Verbraak, Poortman red.) kennis en ervaring door te geven aan de volgende generatie Nederlandse, maar hopelijk ook Zweedse zeilers. Deze relatief korte campagne is een prachtige mogelijkheid om onze (Tienpont, Van Niekerk, Verbraak, Poortman red.) kennis en ervaring door te geven aan de volgende generatie Nederlandse, maar hopelijk ook Zweedse zeilers.”

Brede basis van meerdere partners

Met de toevoeging van DutchSail, JAJO en New Horizon als partner bestaat de familie van partners nu uit vijf partijen. Naast eerdergenoemde zijn dat het Zweedse: Slättö en Neptunia.

De campagne kan daarnaast rekenen op de steun van een drietal suppliers: CodeZero, Brunel en EY. Met de KNZ&RV en KRZV De Maas naast de Zweedse KSSS zijn er in totaal drie verenigingen betrokken bij de campagne.