Geplaatst op 21 december 2022

Maja Micińska (POL) maakt grote indruk met haar volwassen houding
De Poolse Maja Micińska is momenteel de jongste zeiler in het team, maar maakt met haar volwassen houding aan boord grote indruk op schipper Jelmer Van Beek: “Ze neemt verantwoordelijkheid, werkt gestructureerd, en ze is een supergoede trimster.” In de Ocean Race Europe maakte Micińska onderdeel uit van de Sailing Poland crew, waar Bouwe Bekking destijds schipper was.

“Voor mij is het echt een droom die uitkomt,” reageert Maja op haar selectie voor Team JAJO. “Het is altijd moeilijk te omschrijven en het is voor iedereen zo anders, maar ik ben echt superblij. Ik was net aan mijn laatste studiejaar begonnen en toen kreeg ik bericht van Jelmer. Dus ik heb mijn hele leven weer omgegooid en ben naar Alicante gevlogen.”

Simbad Quiroga (ESP) heeft een zeil CV waar je u tegen zegt
Opgegroeid op de Canarische Eilanden als zoon van een Whitbread Round the World zeiler, werd het zeilen Simbad Quiroga met de paplepel ingegoten. Zijn grootste droom is om in het kielzog van zijn vader rond de wereld te zeilen. Van hem leerde hij hoe belangrijk het is om je continu te verbeteren, zowel mentaal als fysiek. “Ik ben in 2019 voor het eerst met Simbad de oceaan overgestoken. Ik ben superblij dat we hem aan boord hebben. Hij heeft een goed gevoel voor de boot en een hoge intensiteit, hij is altijd bezig. Het is echt indrukwekkend om te zien wat voor zeil CV hij met zijn 26 jaar heeft opgebouwd. Om een beetje een idee te geven, hij heeft al 11 oversteken op zijn naam staan.

1

Selectie zeilers Team JAJO

1. Jelmer van Beek – NED – skipper
2. Max Deckers – NED – navigator
3. Bouwe Bekking – NED – watch leader
4. Rutger Vos – NED – boat captain
5. Laura Vos – NED – medic
6. Jorden van Rooijen – NED – bowman
7. Maja Micińska – POL – trim
8. Simbad Quiroga – ESP – trim/helmsman

Nederlandse On Board Reporter Brend Schuil gaat mee
Naast de zeilers aan boord gaat er ook een On Board Reporter mee: de Nederlandse Brend Schuil. Op zijn vijfde leerde hij zeilen op de Friese meren, hij is inmiddels 31 en nooit meer gestopt. Hij runt een videoproductiebedrijf waarmee hij veel projecten doet in de sport en evenementen. Schuil was als OBR ook betrokken bij The Ocean Race Europe. Van Beek is enthousiast over de terugkeer van Schuil aan boord: “Brend maakt goede beelden en heeft eindeloos veel creatieve ideeën. En wat ik als schipper ook heel belangrijk vind, is dat hij echt iets toevoegt aan het team. Hij kan op de juiste momenten een luchtige opmerking maken en weet goed wanneer hij even onzichtbaar moet zijn.”

Persconferentie Haagse Stopover vrijdag 23 december
Op 23 december organiseert de Haagse stopover een persconferentie met de Nederlandse zeilers in The Ocean Race. Van Team JAJO zijn schipper Jelmer van Beek (28), Jorden van Rooijen (24) en OBR Brend Schuil (31) aanwezig. De persconferentie vindt plaats bij Campus@Sea Hellingweg 9 Den Haag. Bekijk hier het programma en informatie om aan te melden.