Mijnmaatschappij Curaçao

MMC1
MMC2
MMC3
MMC4
MMC5
MMC7
MMC22
MMC23
MMC20190411_152746
MMC20190411_153757
MMC20200416_153532
MMC20200703_110350

Locatie Newport
3078 Willemstad
Curaçao

Telefoonnummer 00 5999 433 85 44

Mijnmaatschappij Curaçao in Willemstad

Mijnmaatschappij Curaçao – ook wel bekend als The Curaçao Mining Company – is in 1874 opgericht toen er fosfaat werd ontdekt in de Tafelberg. Tot 1979 werd deze fosfaat hoofdzakelijk gebruikt als mest en veevoer. Gezien de eigenschappen zoals hardheid en zuiverheid, is kalkzandsteen een primaire grondstof voor beton, asfalt en de glasindustrie. Hierdoor werd onze kalkzandsteen een belangrijk product voor de zeer veeleisende doeleinden in deze tak van industrie.

Kwaliteit

Onze hoofdactiviteiten bestaan uit delven, breken en zeven en het produceren en verkopen van diverse kalksteenaggregaten en zand. Met behulp van onze technische en volledig geautomatiseerde boor-, straal-, breek- en zeefinstallaties zorgen wij ervoor dat onze producten voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en internationale maatstaven. In ons laboratorium bewaken onze vakbekwame medewerkers de productie. Hierdoor worden de hardheid, korrelgrootte en zuiverheid gewaarborgd.

Lokaal en internationaal

MMC is volledig uitgerust om klanten toegevoegde waarde te bieden. Zowel in de Caribbean als in andere gebieden van de wereld. In de eigen mijn op Curaçao worden grondstoffen als kalksteen, kalkzand en fosfaat gewonnen voor zowel de eigen bouwactiviteiten binnen Janssen de Jong Caribbean als voor derden. Deze grondstoffen voor de (wegen-)bouw, landbouw, glasindustrie en drinkwaterbedrijven worden bewerkt en deels geëxporteerd. Wij maken gebruik van onze eigen haven en bieden onze klanten uitstekende exportdiensten en op- en overslagfaciliteiten.

Respect

MMC legt de lat binnen de mijnindustrie hoger, zowel lokaal als internationaal. Met een gegarandeerde uitstekende kwaliteit en controle daarvan, een uitstekende service, continue innovatie en investeringen, efficiënte productieprocessen en tot slot door te allen tijde het milieu en de mensen die leven en werken binnen de gemeenschap waarin MMC actief is, te respecteren.

Kurt VerbistDirecteur


    Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

    Werken bij Mijnmaatschappij Curaçao?

    Vind je droombaan bij JAJO

    Naar alle vacatures